‘VRIENDSCHAP’ 26 JUNI

Ooit gehoord van een 'Ontdekkerk'? Zondag 26 juni vanaf 15.30 uur is het zover in de Leerkamer. Het is een landelijk concept, nu ook in Hellendoorn.

Voor wie is de 'Ontdekkerk'? Het is voor alle leeftijden (0-104 jaar), los van of je wel of niet gelooft of naar de kerk gaat.

Wat is de 'Ontdekkerk'? Elke Ontdekkerk bestaat uit drie onderdelen: ‘samen ontdekken’, ‘samen vieren’ en ‘samen eten’. Met elkaar zijn we ontdekkend, creatief, onderzoekend, sportief, maar vooral ook samen en verbindend bezig rondom het thema. 

standbeeld vrienden dragen gewonde vriend

De allereerste keer gaan we aan de slag rondom het thema ‘vriendschap’ gekoppeld aan het Bijbelse verhaal van de vier vrienden die zorgen voor een zieke vriend. 

Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Denk aan een peuterhoek voor de jongsten, scheerschuimtekenen, een draagbaarparcours, een bed-estafette, vriendschapssjoelen, tegoedbon of beterschapskaart maken, vriendschapsarmbandjes knopen, bloemschikken, een bingo, een teamspel, vriendenbattle, een puzzelwand, een ‘kapel’ met een ingetogen
activiteit... en nog veel meer.

Vanaf 17 uur volgt er een korte, laagdrempelige viering voor alle leeftijden in de kerk. We verweven de activiteiten en het thema in de viering. 

Vervolgens gaan we rond 17 uur 30 gezellig met elkaar eten. De catering zorgt voor het eten en drinken, en waar het kan, is dit aan het thema gekoppeld. Opgeven voor deelname aan de ontdekkkerk is niet nodig.